Contact

Website Bouwen: Waarom je een website maken beter kunt uitbesteden

Waarom een website uitbesteden?

Veel mensen onderschatten vaak hoeveel werk en tijd het kost om een website te bouwen. Het zelf maken van een website vraagt meer tijd en inspanning dan je van te voren dacht. Er zijn verschillende online websitebuilders die het simpel laten lijken. Ze adverteren bijvoorbeeld met “Bouw een website in 5 minuten”. Hierdoor verwacht je dat het snel en eenvoudig is, maar al snel loop je tegen beperkingen of problemen aan. Een ander probleem van deze online tools is dat het niet flexibel genoeg is. Je hebt niet de complete vrijheid om dingen in je website aan te passen zoals jij dat graag zou willen wat al snel leidt tot frustratie en tijdsverlies. Een ervaren websitebouwer heeft de nodige kennis om een professionele website op maat te maken die perfect aansluit bij uw huisstijl. Door het uit te besteden scheelt het je al enorm veel tijd.


Op maat gemaakt

Wanneer je je website door een webdesigner laat maken heb je oneindig veel mogelijkheden in tegenstelling tot de standaard templates of thema’s die je niet volledig naar wens kunt aanpassen. Een webdesigner zit niet vast aan een standaard template en kan een maatwerk website voor je bouwen. Het ontwerp van je site gaat om het overbrengen van je merkidentiteit en het creëren van een consistentie. Een ervaren webdesigner denkt na over de huisstijl van uw website, zoals de juiste kleuren, lettertype en visuals. Daarnaast zijn er altijd aanpassingen mogelijk. Als je niet tevreden bent over het design van je website kan het je veel tijd kosten om dit aan te passen terwijl een webdesigner hier misschien maar een paar minuten voor nodig heeft.

Een op maat gemaakte website is uniek, wat ook weer beter scoort in Google en bij je bezoekers. Op deze manier kun je je onderscheiden van de concurrent.

Onderhoud en Support

Een professionele websitebouwer weet precies hoe jouw website in elkaar zit. Mocht er dan iets niet meer werken, dan staan zij altijd voor jou klaar om dit op te kunnen lossen. Daarnaast moet een website regelmatig geüpdate worden. Updaten is belangrijk omdat het anders voor kan komen dat sommige functies of bepaalde plugins op je website niet meer werken. Maar dit is niet altijd zonder gevaar. Updates kunnen wel eens mis gaan. Wanneer dit gebeurt moet je weten waar het is misgegaan en hoe je dit kunt oplossen. Een ervaren webdeveloper houdt hier rekening mee en heeft de nodige kennis om problemen en foutmeldingen op te sporen. Er worden back-ups van je site gemaakt en deze worden zorgvuldig bewaard om jouw website te kunnen herstellen.

SEO: De sleutel tot online zichtbaarheid

Weet jij wat SEO is? SEO staat voor “Search Engine Optimization” wat “zoekmachineoptimalisatie” in het Nederlands betekent. Het wordt ingezet om de zichtbaarheid van je website of webshop in zoekmachines te vergroten. Lees meer over SEO in onze blog: “DE KRACHT VAN SEO: HOE HET VERKEER NAAR JE WEBSITE VERGROTEN”.

Zonder effectieve SEO zal je website niet hoog scoren in de zoekmachines en zal je niet gevonden worden door jouw potentiële klanten. Websitebouwers hebben kennis van SEO en nemen dit meteen mee in het proces van het maken van jouw website. Ze weten precies welke factoren belangrijk zijn. Als je hier nog geen ervaring mee hebt dan moet je naast het design van je website ook nog erg veel tijd besteden aan het onderzoeken van SEO terwijl het natuurlijk veel makkelijker is dit uit te besteden.

Een belangrijk aspect van SEO is de laadtijd van een website. Bezoekers haken snel af wanneer een website traag laad. 64% van de mensen die jouw website op hun mobiel bekijken verwachten dat een pagina in minder dan 4 seconden is geladen. 47% van alle bezoekers verwachten dat een website in 2 of minder seconden is geladen. Een professionele website bouwer weer precies wat er moet gebeuren om jouw website super snel te maken. Ze hebben de nodige kennis om jouw website zo goed mogelijk te optimaliseren. De laadtijd van de site is ook een belangrijk aspect van SEO.

Veiligheid

De veiligheid van je website is enorm belangrijk. Hackers en beveiligingslekken kunnen je website in gevaar brengen. Een ervaren websitebouwer begrijpt welke beveiligingsmaatregelen er genomen moeten worden om je website en gegevens te beschermen tegen hackers. Ook wordt er rekening gehouden met de codes in je website zodat deze geen foutieve codes bevat waar een bezoeker misbruik van kan maken.

Website laten maken?

Je hebt nu inzicht gekregen waarom het uitbesteden van je website aan professionals erg handig kan zijn. Bij Kaige Productions verzorgen wij uw website van A tot Z. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan en dan kunnen we samen kijken hoe wij kunnen helpen om jouw bedrijf online zichtbaar te maken!

Gratis Offerte

Alle blog berichten
crossmenu