Contact

De kracht van SEO: Hoe het verkeer naar je website vergroten

Het hebben van een goed ontworpen website is niet voldoende om op te vallen tussen de miljoenen andere sites die er zijn. Je moet ervoor zorgen dat jouw website zichtbaar is voor potentiële klanten en gebruikers. Dit is waar SEO (Search Engine Optimization) om de hoek komt kijken. SEO is een essentieel onderdeel geworden van elke succesvolle digitale strategie. Maarliefst 68% van alle online ervaringen start met een zoekopdracht. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kracht van SEO, waarom het belangrijk is voor websites en webshops, welke onderdelen het omvat en hoe wij jou kunnen helpen.

Categorie
Datum
20/07/2023
Laatst aangepast
25/10/2023
Website laten maken

GRATIS seo Scan

Gratis een technische website scan aanvragen?
Vul je website URL hieronder in en ontvang een gratis analyse van je website.
Gratis Website Scan

WAT IS SEO?

SEO is een afkorting voor "Search Engine Optimization", ofwel "zoekmachineoptimalisatie" in het Nederlands.
Het is een verzameling van technieken en strategieën die worden gebruikt om de zichtbaarheid van een website of webshop in zoekmachines te vergroten.

De meeste internetgebruikers vertrouwen op zoekmachines om te navigeren op het web. In Nederland is Google met 92.5% de meest gebruikte zoekmachine. Deze cijfers zijn gebaseerd op het gebruik van Google search (70.1%) en Google images (22.4%) samen.

Op de tweede plek volgt YouTube met een percentage van 3.8%

De rest van de zoekmachines (Google Maps, Bing, Yahoo, Facebook, Amazon, Twitter, Pinterest en Duckduckgo) hebben samen de resterende 3.7% van de Nederlandse zoekopdrachten.

SEO verkeer naar je website vergroten

WAT IS HET DOEL VAN SEO?

Het doel van SEO is om hogere posities te behalen in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten, waardoor de kans op meer organisch verkeer aanzienlijk wordt vergroot.

WELKE POSITIE IS HET BESTE?

De CTR (click-through rate) is het percentage dat aangeeft hoeveel mensen klikken op een link in verhouding tot het totale aantal weergaves. Wanneer er 100 mensen jouw link zien en daarvan 10 mensen op de link klikken, is de CTR 10%.

Wanneer je website SEO geoptimaliseerd is rankt je website hoger in de organische zoekresultaten. De organische zoekresultaten zijn de zoekresultaten na alle advertenties.

Wanneer jouw website op de eerste plaats staat van de organische zoekresultaten, heeft jouw link een CTR van 28.5%. Een tweede plek levert een CTR van 15.7% op.

De laatste plaats van de eerste pagina (10e plek) is goed voor een CTR van 2.5%.

de eerste pagina is de beste positie. maar 0.78% van de google klikken worden op de 2e pagina gedaan. en vanaf de 3e pagina heb je eigenlijk helemaal geen kans meer.

Zie hieronder een tabel van de CTR voor positie 1 t/m 10

SEO positie in Google

HOE BELANGRIJK IS SEO VOOR WEBSITES/WEBSHOPS?

SEO is van cruciaal belang voor websites en webshops om verschillende redenen:

  1. Verhoogde zichtbaarheid
    Door hoger te ranken in zoekmachines, wordt je website beter zichtbaar voor potentiële bezoekers. Zoals je net hebt gelezen klikken mensen doorgaans op de eerste resultaten die ze zien, en met een goede SEO-strategie vergroot je dus de kans dat ze jouw site bezoeken.
  2. Meer gericht verkeer
    SEO richt zich op relevante zoekwoorden die overeenkomen met de inhoud van jouw website. Hierdoor wordt het verkeer dat je aantrekt, meer gericht.
  3. Geloofwaardigheid en vertrouwen
    Websites die hoog ranken in zoekmachines worden vaak gezien als betrouwbaarder en geloofwaardiger. Potentiële klanten zijn eerder geneigd zaken te doen met dergelijke websites.

WAT ZIJN BELANGRIJKE ASPECTEN VAN SEO?

SEO bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal bijdragen aan het verbeteren van de zoekmachineposities van jouw website. Enkele belangrijke onderdelen zijn:

1. Zoekwoordonderzoek (keyword research)

Een zoekwoordonderzoek is het proces waarbij je onderzoekt welke zoekwoorden mensen gebruiken om informatie op internet te vinden die gerelateerd is aan jouw producten of diensten. Het doel van een zoekwoordonderzoek is om een lijst te maken van relevante zoekwoorden en zoektermen die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren voor zoekmachines en om gerichte bezoekers aan te trekken.

Er zijn verschillende tools voor het doen van een zoekwoordonderzoek:

- Ubersuggest
- Google zoekwoordplanner
- Semrush
- Ahrefs

SEO zoekwoordenonderzoek ubersuggest

2. On-page optimalisatie

Het optimaliseren van de inhoud, titels, meta-tags, URL-structuur en interne links van je website om deze zoekmachinevriendelijk te maken.

Een goede tool hiervoor is bijvoorbeeld de plugin "Yoast SEO". Hiermee kun je gemakkelijk je Google snippet maken.

SEO verkeer vergroten google snippets yoast

3. Technische SEO

Het verbeteren van de technische aspecten van je website hieronder valt bijvoorbeeld:

- Laadtijd

Een belangrijk aspect van SEO is de laadtijd van een website. Bezoekers haken snel af wanneer een website traag laad. 64% van de mensen die jouw website op hun mobiel bekijken verwachten dat een pagina in minder dan 4 seconden is geladen. 47% van alle bezoekers verwachten dat een website in 2 seconden of minder is geladen. Een professionele website bouwer weer precies wat er moet gebeuren om jouw website super snel te maken. Ze hebben de nodige kennis om jouw website zo goed mogelijk te optimaliseren.

Deze tools helpen je om de laadtijd van je website te analyseren:

- Google page speed
- GTmetrix

SEO optimalisatie Kaige Productions

SEO optimalisatie Kaige Productions

 

 

 

 

 

 

 

 

- Responsive
Een Responsive website is een website die ontworpen is om te reageren op en zich aan te passen aan verschillende schermformaten en apparaten zoals; mobiele telefoons, tablets en desktop computers. Het doel van een responsive website is om een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan de gebruikers, ongeacht op welk apparaat ze je website bezoeken.

Met behulp van Google Search Console kun je controleren of je website mobielvriendelijk is. Via Google Search Console kun je in een handig overzicht zien wat er moet gebeuren per pagina om deze mobielvriendelijk te maken

SEO Responsive design

4. linkbuilding
Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites om de autoriteit en betrouwbaarheid van jouw site te vergroten.

backlinks spelen een belangrijke rol om hoger te ranken in Google. Externe links bepalen voor 30 tot 50% je positie in Google en je domeinautoriteit te verhogen.

5. Contentmarketing
Het creëren en delen van waardevolle content om je doelgroep aan te trekken en betrokkenheid te stimuleren.

WAT KUNNEN WIJ BETEKENEN?

SEO is een continu en complex proces dat constante aandacht vereist. Hier zijn enkele redenen waarom het verstandig is om een professioneel bedrijf in te schakelen:

1. Expertise: Een gespecialiseerd SEO-bedrijf beschikt over de juiste kennis en ervaring om effectieve strategieën toe te passen.
2. Tijdsbesparing: Het optimaliseren van SEO vergt veel tijd en inspanning. Door dit uit te besteden, kun je je focussen op jouw kernactiviteiten.
3. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends: SEO-algoritmen veranderen regelmatig. Een professioneel bedrijf blijft up-to-date met de laatste ontwikkelingen om jouw website te optimaliseren volgens de laatste richtlijnen.
4. Meetbare resultaten: Een professioneel bedrijf zal de resultaten van de SEO-inspanningen nauwlettend volgen en analyseren om waar nodig aanpassingen te maken.

webshop optimaliseren

CONCLUSIE

SEO is onmisbaar geworden voor bedrijven die online succes willen behalen. Door de juiste zoekmachineoptimalisatiestrategie toe te passen, vergroot je de zichtbaarheid van jouw website, trek je gerichter verkeer aan en versterk je jouw online aanwezigheid.
We hebben al veel bedrijven geholpen met een succesvolle SEO-strategie. Ze hebben ze hun organische verkeer aanzienlijk vergroot, de online zichtbaarheid verbeterd en hun omzet zien stijgen. Klanten die eerder moeite hadden om hun doelgroep te bereiken, zijn nu beter vindbaar. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw website of webshop helpen om het maximale uit SEO te halen!


bronnen:

https://stormachtig.nl/statistieken-google-search/
https://keyboost.nl/test-keyboost-gratis-uit/hoeveel-bezoekers-leveren-de-10-eerste-posities-in-google-op/
https://ralfvanveen.com/begrippenlijst/zoekwoordonderzoek/
https://www.groeigenie.be/mobiele-responsiviteit/
https://www.onlinemarketing.triplepro.nl/online-marketing/linkbuilding

crossmenuarrow-right